n
 
HOME CUVINTE DE LUMINA RETETE NATURISTE REGIMURI TERAPII CONTACT VOLUMUL II
 
 
CUVINTE DE LUMINA
 
DOMNUL IISUS HRISTOS
SRI SATHYA SAI BABA
VALERIU POPA
FORUM
 
 
VALERIU POPA
Varianta de tiparire
Valeriu Popa (1924-1997) a fost si ramane marele vindecator al Romaniei, un deschizator de scoala si drum in domeniul naturismului si bioenergeticii in tara noastra.
Primind sfaturile lui, mii de oameni - bolnavi fara alte sanse pe calea medicala alopata - s-au autovindecat.
Om de inalta moralitate si spiritualitate, oferea ajutorul neconditionat si gratuit. Invata oamenii sa-si poarte singuri de grija intr-un mod simplu si corect, sa-si reconstruiasca sanatatea prin propriile forte.
A fost promotorul calauzirii pasilor nostri prin labirintul unei practici naturiste putin cunoscute la noi si mai putin acceptata de lumea medicala.
Dotat cu capacitati enorme de vindecare, toti cei care l-au cunoscut au crezut si cred in miracolul terapiei naturiste.
Datorita generosului, neobositului si marelui iubitor de oameni, Valeriu Popa, traiesc astazi si se bucura de viata mii de „fosti pacienti“.
SANDA STEFAN

CUVINTE DE LUMINA ALE LUI VALERIU POPA
„Iertarea este calea spre adevarata sanatate si fericire.“
„Esenta fiintei noastre este dragostea universala neconditionata.“
„Viata este cea mai dura scoala a acestei planete, prin ea trec toate formele emanate de la natura pentru a capata evolutie.“
„Daca medicina de maine vrea sa fie medicina viitorului, trebuie sa invete omenirea instinctoterapia.“
„Fugind de natura, fugim de noi.“
„Binele de azi este binele de maine, raul pe care-l faci azi il primesti maine.“
„Tine minte omule: ce emiti, aia atragi.“
„Gandul e forta, daca ai emis un gand si nu ai dreptate se intoarce contra ta cu dubla intestitate.“
„Ori de cate ori oamenii tulbura echilibrul natural, atrag asupra lor consecinte de la nefaste pana la dezastruoase.“
„Eu nu vindec, vindecarea o face doar Divinitatea.“
„Boala este o incalcare a legilor Naturii, iar in termeni religiosi este un pacat.“
„Orice boala sau moarte prematura inainte de 111 ani constituie accidente datorate infractiunii de nerespectare a regulilor naturale ale vietii.“
„Draga romane, daca existi cu adevarat, tine minte ca oricine vine din afara sa te ajute, nu o face fara interes.“
* * *
Analizand fiecare fraza din rugaciunea de căpătai Tatal Nostru, vorbind despre pacat si greseala, Valeriu Popa a sesizat ca pacatul este facut cu buna stiinta. El se ispaseste, nu se iarta. De aceea, simtea nevoia sa sublinieze ca se iarta greselile, cele facute fara de voie, caci cele facute cu voie, adica cu buna stiinta, erau de fapt pacate.
O problema care l-a framantat multa vreme a fost in legatura cu fraza: „...Si nu ne duce pe noi in ispita“.
Dansul se intreba si ii intreba pe cei care ascultau: „Cine ne duce in ispita, binele sau raul?“ Bineanteles ca oamenii raspundeau, cum e si firesc, ca raul ne duce in ispita.
La acest raspuns Valeriu Popa punea o intrebare care iti taia rasuflarea: „Si atunci, cum pot eu sa acuz in rugaciune Divinitatea ca ma duce in ispita?“
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, pret de cativa ani a studiat traducerile rugaciunii „Tatal nostru“ si din alte limbi, cerand in acelasi timp si sfatul preotilor. De fapt rugaciunea a fost spusa de Iisus in limba aramaica. Apoi Luca, Marcu si Ioan au scris evangheliile in limba greaca, iar Matei a scris evanghelia in limba aramaica. Noi, romanii, am facut traducerea din greaca,dar si alte tari europene au traduceri ale rugaciunii (in franceza de ex.) unde nu apare enuntul ca Divinitatea duce in ispita.
Astfel, sensul acestei fraze este: „Si ne ajuta sa nu cadem in ispita“ sau „Si nu ne lasa sa cadem in ispita“.
Aceste formulari, Valeriu Popa le considera mai adecvate, rostindu-le si in cadrul unor conferinte, dar nu ca pe un adevar absolut, ci ca pe o ipoteza desprinsa din preocuparile sale.
Cand cei insetati de cunoastere il intrebau :
Cum ii ajuta Dumnezeu pe oameni?
Valeriu Popa le explica:
Creatorul ne ajuta prin intermediul subalternilor sai, care sunt entitati benefice de lumina (in limbaj popular oamenii ii numesc ingeri) si au misiunea de la Sfanta Treime sa ne aiba in grija si paza si sa ne sustina in realizarea programului divin cu care am venit in aceasta viata.
Pentru ca, sublinia deseori Valeriu Popa, omul cand vine la viata este inzestrat de Dumnezeu cu un program divin care ii este dat (daca este spirit mai evoluat si-l alege singur cu acceptul Sfintei Treimi acesta fiind autoprogram) si cu liber arbitru.
Prin liberul arbitru de care dispune, incalcand legile divine omul se poate abate de la programul dat (sau autoprogramul luat) cazand in greseala.
In aceste idei, dansul a formulat rugaciunea „Tatal nostru“ astfel:
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua greselile noastre, cele facute fara de voie, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si ne ajuta prin subalternii Tai, sa nu cadem in ispita prin liberul arbitru, fata de programul dat sau autoprogramul luat cand am revenit la o noua viata.
Si ne izbaveste de cel rau.
Ca numai Tu esti Unicul Creator si Unicul Salvator.
Amin.
OVIDIU HARBADA
CEZAR DUMITRACHE
top
 
   
 
Salon de masaj si cursuri de calificare Santamia