n
HOME VINDECAREA PRIN GANDIRE REINCARNAREA DEZINTOXICARE RETETE TRADITIONALE CONTACT  
 
 
 RETETE TRADITIONALE
 
Cancer
Aparatul circulator
Aparatul locomotor
Organele de simt
Glandele endocrine
Aparatul respirator
Aparatul urinar
Aparatul genital
Aparatul digestiv
Curatarea limfei
Sistemul nervos
FORUM
 
 
 
GLANDELE ENDOCRINE
(METABOLISM, PANCREAS)
 
Varianta de tiparire
 
Anemie
  • Timp de 3 luni, se pun la macerat intr-un litru de rachiu curat, 500 gr miez de nuca. Vasul se tine la loc rece si intunecos si se agita la cateva zile. Dupa aceasta perioada se strecoara si, lichidul se amesteca cu 3 litri de vin rosu, natural. Se indulceste dupa gust, cu miere. :xx Din aceasta bautura, se beau zilnic cate 150 ml.
  • Se prepara un vin tonic: 750 ml vin rosu + 200 ml suc de spanac. Se tine la frigider.
  • Se ia cate o lingura de 3 ori/zi, inainte de mese.
  • Se prepara un lapte fortifiant: se pun in mixer 1/2 litru de lapte proaspat, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca lapte praf degresat, o lingura de miere si se amesteca bine. Cand mierea s-a dizolvat se mai adauga inca 1/2 litru lapte proaspat.
  • Se bea un pahar intre mese si unul la culcare.
  • Reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan Timp de 21 de zile se consuma miere inchisa la culoare (2 linguri) amestecata cu o lingurita de polen + 20 picaturi tinctura de urzica (din Plafar). Acest amestec se imparte in doua, o parte se ia dimineata la ora 10, cealalta parte la ora 17. Pentru copiii sub 10 ani se recomanda o jumatate din cantitate luata dimineata.
  •  
    Colesterol
  • Pentru scaderea colesterolului se bea un ceai fierbinte din: 1/2 litru apa, 2 linguri ulei de masline si 3 lingurite de usturoi pisat. Sorbiti din acest amestec de 3 ori/zi.
  • Se foloseste cate o lamaie in fiecare zi.
  • Se taie in jumatate.
    O parte se stoarce intr-un pahar si cealalta se taie marunt si se fierbe 5 minute in 250 ml apa cu o lingurita de zahar. Se lasa la racit, se strecoara si se amesteca cu sucul proaspat. Continutul se imparte in doua.
    O parte se ia dimineata, cu 1/2 ora inainte de masa, cealalta se ia cu 1/2 ora inainte de masa de pranz.
    Se urmeaza tratamentul 2-3 luni, apoi se fac analizele.
     
    Diabet
  • Se amesteca 500 ml suc de ceapa cu 500 ml alcool etilic (96o). Se administreaza cate o lingura/zi, timp de o luna cu pauza de 10 zile, dupa care se poate relua.
  • 4 coceni rosii de porumb se fierb in 2 litri de apa pana ramane un litru. Aceasta cantitate se bea pe parcursul zilei, timp de 21 de zile.
  • In 2 litri de vin alb sec se fierbe 1 kg de praz taiat bucati (doar partea alba). Se fierbe la foc mic pana scade la jumatate. Se filtreza si se bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate un pahar.
  • Se iau o lingurita tinctura de brusture si o lingurita tinctura de papadie in 100 ml apa, de 4 ori/zi, timp de 21 de zile.
  •  
    Diabet, guta, reumatism pietre si nisip renal
    60 gr. pastai (teci) de fasole fierte intr-un litru de apa timp de 4 ore, la foc mic. Se filtreaza si se pune la rece 8 ore.
    Se bea cate un pahar (150 ml) din 2 in 2 ore, pe parcursul zilei. Doza este pentru o zi.
    Tratamentul se face 3-4 saptamani.
    Se pastreaza dieta diabetica stricta.
    Se controleaza nivelul zaharului din sange.
     
    Guta
  • Se face un extract din 800 ml ulei de masline si 100 gr. flori uscate de musetel. Se expune la soare intr-o sticla, timp de 4 zile. Se strecoara prin stoarcere, folosind o panza de tifon. Se fac frectii in zonele dureroase.
  •  
    Guta, sciatica, reumatism
    Se consuma cate o lingurita de usturoi pisat amestecat cu o lingurita de miere, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa, timp de 21 de zile.
     
    Hipertiroidie
    Se iau 3 lingurite de pulbere de ghimpe/zi, in cure de 3 saptamani, cu 10 zile pauza.
    Iarba de ghimpe este un reglator natural al activitatii tiroidiene, fiind folosita si pentru tratarea nodulilor si cancerului la tiroida.

  • Se fierb 20 gr. de troscot in 1/2 litru apa pana scade la jumatate. Se filtreaza. Se beau 2 cani pe zi.
  •  
    Hipotiroidie
  • Se face infuzie, 15 minute, dintr-o lingura de sanziene si o lingura de paducel, la o cana de apa clocotita.
  • Se beau 5 cani/zi. In fiecare cana se pune cate o lingurita de bitter suedez.
  • Se face cura cu argila din 4 linguri la 400 ml apa, zilnic, timp de 21 de zile, pauza 14 zile, apoi se reia.
  •  
    Noduli tiroidieni
    Se rasnesc si se amesteca urmatoarele plante: dragaica (sanziene) 4 parti; coada-calului 4 parti; galbenele 2 parti; traista ciobanului 2 parti; salvie 2 parti; ciubotica cucului 3 parti; urzica 2 parti si tataneasa 3 parti.
    Se ia sublingual, cate o lingurita de pulbere, de 4 ori/zi, se tine 5 minute, dupa care se inghite cu o cana de ceai din acelasi amestec, timp de 3 luni.
    Apoi, inca 3 luni se foloseste ceaiul din amestecul de mai sus, din care se beau 4 cani/zi.
     
    Obezitate
    Se beau 2 pahare de suc din radacini de patrunjel si pastarnac intre mese, timp de 7 zile. Cura se repeta la fiecare 2 luni.
    Ceai de frasin: se face infuzie din 2 lingurite frasin (frunze sau flori) la 500 ml apa clocotita, timp de 20 minute.
    Se bea neandulcit in 3 reprize, dupa mesele principale.
     
    Obezitate si mentinerea siluetei
    Se consuma cate un pahar de suc, de 3 ori/zi din: telina, varza si mere, in parti egale.
     
    Regenerare celulara
    Se face un amestec in parti egale (cate o lingurita) din scortisoara, nucsoara si frunze de dafin uscate. Se pune amestecul intr-o cana cu apa fierbinte si se infuzeaza 20 minute. Se strecoara. Continutul se imparte in doua si se bea jumatate de cana dimineata, si jumatate de cana dupa-amiaza.
     
    Spasmofilie
    Se pune la fiert o cana de grau in 4 cani de apa. Se fierbe pana ramane o cana de apa. Se consuma apa, dimineata pe stomacul gol. Boabele fierte de grau se consuma in restul zilei, amestecate cu mere sau nuci. Tratamentul se face 7 zile (la rand), pe luna.
     
    Tonic pentru sistemul imunitar, infectii, probleme cu sinusurile, bronhiile, plamanii, lepra, gonoree, cangrena, alergii, febra reumatica, erizipel
    50 de catei de usturoi se pun la macerat intr-un litru si jumatate de otet de vin timp de 2 saptamani.
    Se iau cate 30 de picaturi intr-un pahar cu apa sau ceai, de 3 ori/zi, inainte de masa cu 20 de minute.
    Tartamentul dureaza 21 de zile.
     
     
     
    Toate drepturile rezervate ©
    Continutul acestui site nu poate fi reprodus sub nici o forma partial sau total
    fara acceptul scris prealabil al d-lui Cezar Dumitrache
    Salon de masaj si cursuri de calificare Santamia